Hoppa över till innehållet
Hem

China UnionPay-korten fungerar igen – med undantag av ryska kort

China UnionPay-korten fungerar igen i Nosto kontantautomaterna i Finland. En överenskommelse har dock ingåtts med China UnionPay om att ryska kort fortfarande inte fungerar i Finland.

Ryska turister hamstrade under hösten 2022 på ett aldrig tidigare skådat sätt kontanter vid Finlands östra gräns och särskilt från Nosto kontantautomater belägna i sydöstra Finland. Nosto-automaterna kunde då tömmas på några timmar. Situationen var oroande, eftersom lokalbefolkningen i värsta fall inte över huvud taget kunde ta ut kontanter för användning i vardagen.

Vid tidpunkten hade Nosto kontantautomater inget annat sätt att åtgärda situationen än att helt stoppa användningen av China UnionPay-kort i Nosto kontantautomaterna i Finland.

Nosto kontantautomater fattade under hösten självmant ett beslut om att stoppa användningen av China UnionPay-kort, även för icke-sanktionerade EU-banker. I och med beslutet minskade företaget drastiskt sina egna intäkter.

Nosto kontantautomater fick under resten av året klagomål, förfrågningar och respons gällande beslutet att stoppa användningen av China UnionPay-kort, till exempel från kinesiska studenter i Finland.

Nu fungerar China UnionPay-korten igen i Finland. Nosto kontantautomater har dock ingått en överenskommelse med China UnionPay om att ryska China UnionPay-kort fortfarande inte fungerar i Finland. Tidigare var detta inte möjligt och företaget hade inget annat sätt att förhindra de ryska kortinnehavarnas massiva kontantuttag än att helt stoppa användningen av China UnionPay-kort i finländska Nosto kontantautomater.

 

Aktuellt