Siirry sisältöön
Etusivulle

Nokas uudistaa Nosto-käteisautomaattien verkostoa Suomessa

Nokas uudistaa Nosto-käteisautomaattien verkostoa aktiivisesti kaikkialla Suomessa. Nokas joutui äskettäin irtisanomaan sopimuksensa S-ryhmän Reilan kanssa, koska Nokas koki yhteistyön rajoittavan missionsa toteutumista. Nokas käy paraikaa aktiivisesti neuvotteluita uusien kumppaneiden kanssa. ”Teemme kaikkemme, että käteinen raha on jatkossakin kaikkien suomalaisten ulottuvilla ja ettei entisen kaltainen monopolitilanne käteisen saatavuudessa enää palaa Suomeen”, Nosto-käteisautomaattipalveluiden johtaja Risto Lepo kertoo.  

Nosto-käteisautomaatit ovat olleet Suomen markkinoilla jo vuodesta 2008 ja yhteistyö Reilan kanssa S-Ryhmän kohteista käynnistyi vuonna 2017. Käteisautomaattien kokonaismäärä kasvoi tällöin 20 prosenttia, mikä paransi käteisen rahan saatavuutta Suomessa merkittävästi.

”Nokaksen tavoitteena on ollut ja on jatkossakin tuoda käteisautomaatteja kaikkien suomalaisten saataville, myös taajamiin, sekä pikkukaupunkeihin. Päätimme lähteä uudistamaan Nosto-käteisautomaattien verkostoa uusien kumppaneiden kanssa ja osa näistä neuvotteluista onkin edennyt jo pitkälle”, Nokas Finlandin toimitusjohtaja Anssi Kuusisto kertoo.

”Haluamme taata jatkossakin käteisen saatavuuden yhtäläisesti kaikille suomalaisille. Suomi on meille tärkeä markkina, johon panostamme vahvasti. Suomalaisten etu ei toteudu, jos käteisautomaatit keskittyvät voimakkaasti vain yhdelle toimijalle. Ilman Nosto-käteisautomaatteja Suomessa olisi käytännössä vain yksi käteisautomaattipalvelujen tarjoaja. Monopolitilanne käteisen saatavuudessa johtaisi ennen pitkää käteisautomaattien määrän vähenemiseen, kuten Suomen Pankin tilastoista on havaittavissa”, hän jatkaa.

 

Käteisellä on tärkeä yhteiskunnallinen merkitys

Nokas on käynyt viime vuodet aktiivista yhteiskunnallista keskustelua käteisen merkityksestä kansalaisille ja maamme huoltovarmuudelle.

”Etsimme jatkuvasti uusia sijainteja käteisautomaateillemme ja myös kansalaiset saavat niitä meille verkkosivuillamme ehdottaa. Arvioimme ehdotukset ja tuomme uusia Nosto-käteisautomaatteja vuoden 2024 aikana. Tavoitteenamme on ollut huolehtia koko Suomesta eikä vain suurista kaupungeista”, Lepo kertoo.

Lisätiedot:

Risto Lepo
Nosto-käteisautomaattipalveluiden johtaja
Nokas Finland Oy
Mobile: +358 40 544 2247
risto.lepo@nokas.com 

Anssi Kuusisto
toimitusjohtaja
Nokas Finland Oy
Mobile: +358 40 728 5730
anssi.kuusisto@nokas.com

 

Ajankohtaista