Siirry sisältöön
Etusivulle

China UnionPay -kortit toimivat jälleen – poikkeuksena venäläiset kortit

China UnionPay -kortit toimivat jälleen Nosto-käteisautomaateissa Suomessa. China UnionPayn kanssa on kuitenkin sovittu, etteivät venäläiset korttisarjat edelleenkään toimi Suomessa.

Venäläisturistit hamstrasivat käteistä rahaa Suomen itärajalla ja etenkin Kaakkois-Suomen Nosto-automaateilla ennennäkemättömällä tavalla syksyn 2022 aikana. Nosto-automaatit tyhjenivät tuolloin jopa tunneissa. Tilanne oli huolestuttava, sillä paikalliset asukkaat eivät pystyneet pahimmillaan nostamaan lainkaan käteistä rahaa ja käyttämään sitä arjessaan.

Tuolloin Nosto-käteisautomaateilla ei ollut muuta tapaa pysäyttää tilanne, kuin sulkea China UnionPay -korttien käyttö kokonaan Suomen Nosto-käteisautomaateissa.

Nosto-käteisautomaatit teki syksyllä omasta halustaan päätöksen sulkea China UnionPay –kortit, myös EU:n sanktioimattomien pankkien osalta. Päätöksellä yhtiö leikkasi tuolloin rajusti omia tulojaan.

Nosto-käteisautomaatit on saanut loppuvuoden aikana reklamaatiota, kyselyitä ja palautetta China UnionPay -korttien sulkemisesta esimerkiksi kiinalaisilta opiskelijoilta Suomessa.

Nyt China UnionPay -kortit toimivat jälleen Suomessa. Nosto-käteisautomaatit on kuitenkin pystynyt sopimaan China UnionPayn kanssa, etteivät venäläiset China UnionPay -kortit edelleenkään toimi Suomessa. Aiemmin tämä ei ollut mahdollista eikä yhtiöllä ollut muuta keinoa lopettaa venäläisten massiiviset käteisnostot kuin sulkea kokonaan China UnionPay -korttien käyttö suomalaisilla Nosto-käteisautomaateilla.

 

 

Ajankohtaista