Siirry sisältöön
Etusivulle

Uusi Nosto-käteisautomaatti Turun Ispoiseen

Turun Ispoisessa on otettu käyttöön uusi Nosto-käteisautomaatti 30.5.2022.
Nosto-käteisautomaatti sijaitsee K-Market Ispon yhteydessä osoitteessa Rätiälänkatu 24.

Nosto haluaa varmistaa, että käteinen raha on jokaisen suomalaisen ulottuvilla myös tulevaisuudessa.

Nosto-käteisautomaattien tavoitteena on tarjota ihmisille tasavertaisia mahdollisuuksia käteisen käyttöön iästä, varallisuudesta tai asuinpaikasta piittaamatta. Nosto-käteisautomaattien palvelut ovat kuluttajille ilmaisia.

”Olemme erittäin iloisia Nosto-käteisautomaatin saamisesta K-Market Ispon yhteyteen. Asiakaskuntaamme kuuluu runsaasti ikäihmisiä ja automaatille on varmasti käyttöä. On hienoa, että käteisen saatavuus tärkeänä lähipalveluna on turvattu, kertoo K-Market Ispon kauppias Rami Lähde.

”Haluamme olla mukana ihmisten arjessa. Vuoden 2022 aikana tulemme avaamaan useita käteisautomaatteja eri puolille Suomea,” kertoo Nosto-käteisautomaatteja hallinnoivan Nokas CMS Oy:n maajohtaja Risto Lepo.

Käteisautomaattien määrä on Suomessa laskenut pitkään. Suomessa onkin asukaslukuun suhteutettuna vähiten käteisautomaatteja Euroopassa. Noston tultua markkinoille 2017, automaattien kokonaismäärä on Suomessa saatu kasvuun.

 

Valmistujaiset lisäävät käteisen kysyntää

Käteinen raha on edelleen keskeinen maksuväline useille suomalaisille. Eniten käteisnostoja tekevät yli 55-vuotiaat. Nostotapahtumia tapahtuu eniten kuukauden alussa, kun eläkkeet ja muut korvaukset tulevat maksuun. Yleinen syy mennä käteisautomaatille on myös käteisen antaminen lahjaksi, mikä tulee näkymään tulevan viikon aikana.

”Nyt tulossa olevana valmistujaisviikonloppuna annetaan runsaasti käteistä lahjaksi lukioista ja ammattikouluista valmistuneille. Nuoret toivovat yleisesti edelleen saavansa lahjaksi käteistä rahaa, koska sen käyttömahdollisuudet ovat laajat ja käteinen raha tuntuu tilisiirtoon verrattuna selkeästi konkreettisemmalta,” Lepo arvioi.

”Myös huoltovarmuuskeskus suosittaa kaikkia ihmisiä pitämään aina jonkin verran käteistä rahaa saatavilla. Kyberuhkien ollessa entistä mahdollisempia, käteinen raha on tärkeä pitää yhtenä vaihtoehtona maksuvälineiden joukossa yhteiskunnan jatkuvuuden turvaamiseksi,” Lepo lisää.

Nosto käteisautomaatit ovat toimineet Suomessa vuodesta 2017. Ne ovat osa norjalaista Nokas-konsernia, joka on Skandinavian suurin käteishuoltoalan yritys. Suomen lisäksi Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa toimiva konserni käsittelee vuosittain yli 10 miljardia euroa käteistä rahaa.

Lisätietoja:

Risto Lepo, maajohtaja
Nosto käteisautomaatit
puh. +358 40 544 2247
risto.lepo@nokas.com

Medialle:
Riston ja Noston kuvia löydät täältä >>

 

Ajankohtaista