Siirry sisältöön
Etusivulle

Enontekiö sai Nosto-käteisautomaatin – ”tärkeä symboli kuntalaisille”

Enontekiössä voi jälleen nostaa käteistä rahaa, kun Nosto-käteisautomaatti tuli Enontekiön kuntakeskus Hettaan, perinteikkään K-market Rantakokon ulkoseinään.

Enontekiöläiset ovat eläneet lähes vuoden ilman käteisautomaattia, kun kunnan ainoa Otto-käteisautomaatti poistui viime kesäkuussa. Lähimmälle käteisautomaatille Muonioon on ollut matkaa noin 80 kilometriä.

”Käteisautomaatti on kuntalaisille ja kunnassa vieraileville matkailijoille hyvin merkittävä palvelu. Uuden käteisautomaatin saapuminen on positiivinen symboli kuntalaisille – emme ole hiipuva vaan kasvuvaihetta elävä kunta”, Enontekiön kunnanjohtaja Samuli Mikkola kertoo.

Aloite uuden automaatin saamiseksi Nostolta tuli kunnalta. Enontekiön pankki on auki ainoastaan yhtenä päivänä viikossa. Etenkin vanhempi väestö ja matkailuyrittäjät ovat kaivanneet Enontekiölle käteisautomaattia. Myös turisteille käteisen olemassaolo on tärkeää. Enontekiön turisteista suurin osa tulee Isosta-Britanniasta.

”Olen saanut jo tässä vaiheessa kuntalaisilta paljon kiitollisia viestejä automaatin palaamisesta kirkonkylälle. Kaiken kaikkiaan olemme erittäin iloisia käteisautomaatin palaamisesta. Se helpottaa monen kuntalaisen elämää merkittävällä tavalla”, Mikkola sanoo.

 

Uusi Nosto-automaatti sijaitsee K-market Rantakokossa, osoitteessa: Kustaavantie 1, 99400 Enontekiö

Käteinen raha puhuttaa taas suomalaisia

Pandemia-aika ja Ukrainan sota lisäsivät viime vuonna käteisnostojen määrää Suomessa. Viimeaikainen maailmantilanne on myös voimistanut keskustelua käteisen rahan merkityksestä etenkin huoltovarmuuden näkökulmasta. Suomi on sähköistänyt pankkipalveluitaan Euroopassa eturintamassa.

Nokas CMS Oy:n missiona on tuoda käteinen raha mahdollisimman monen suomalaisen ulottuville ja perustaa käteisautomaatteja myös harvaan asutuille alueille. Yhteiskunnallinen tilanne, etenkin korkojen, rahoituskustannusten ja polttoaineen hinnan nousu, ovat kuitenkin viime kuukausina vaikeuttaneet liiketoimintaa ja mission toteuttamista.

”Nosto-käteisautomaatit haluaa huolehtia, että käteinen raha on maaseudun ja harvaan asuttujen alueiden ulottuvilla. Nykyisessä maailmantilanteessa tämän vastuun kantaminen on kuitenkin taloudellisessa mielessä yhä haastavampaa. Suomessa yhteiskunta ei ylläpidä käteisautomaatteja eikä tue niiden olemassaoloa vaan niiden olemassaolo nojaa yksityisiin toimijoihin”, Nokas CMS Oy:n myynti- ja kehitysjohtaja Risto Lepo kertoo.

Tapahtumamäärät ja se, käytetäänkö kotimaisia vai ulkomaisia kortteja, vaikuttavat käteisautomaattien kannattavuuteen. ”Enontekiön tapauksessa kunta on kanssamme jakamassa riskiä, mikäli automaatilla ei ole riittävästi tapahtumamääriä”, Lepo kertoo.

Lisätietoja:

Risto Lepo
Myynti- ja kehitysjohtaja |Nokas CMS Oy
puh. 040 544 2247
risto.lepo@nokas.com

Samuli Mikkola
Kunnanjohtaja, Enontekiö
puh. 040 069 4945
samuli.mikkola@enontekio.fi


Kuvia medialle:
https://nostoautomaatti.fi/yrityksesta/kuvapankki/

 

.

Ajankohtaista