Siirry sisältöön
Etusivulle

Uusi Nosto-käteisautomaatti Turun Pansioon

Turun Pansioon on avattu uusi Nosto-käteisautomaatti 14.2.2023. Käteisautomaatti sijaitsee Hövelin liikekeskuksen pääsisäänkäynnin vieressä osoitteessa Hyrköistentie 26.

Uusi Nosto-käteisautomaatti palvelee lähialueen asukkaita ja liikekeskuksen käyttäjiä. Alueen käteisautomaattipalvelut paranevat, kun jatkossa on mahdollista nostaa kymmenen euron seteleitä 50 ja 20 euron setelien lisäksi, kertoo Kiinteistö Oy Paakarlanpuiston toimitusjohtaja Pete Torkkola.

 

Uusi Nosto-automaatti sijaitsee osoitteessa Hyrköistentie 26. Copyright Google Maps.

Nosto-käteisautomaattien tavoitteena on tarjota ihmisille tasavertaisia mahdollisuuksia käteisen käyttöön iästä, varallisuudesta tai asuinpaikasta piittaamatta. Nosto-käteisautomaattien palvelut ovat kuluttajille ilmaisia.

Tavoitteenamme on olla mukana ihmisten arjessa. Avasimme vuoden 2022 aikana useita käteisautomaatteja eri puolille Suomea ja sama vauhti jatkuu myös vuoden 2023 aikana, kertoo Nosto-käteisautomaatteja hallinnoivan Nokas CMS Oy:n maajohtaja Risto Lepo.

Käteisautomaattien määrä on Suomessa laskenut pitkään. Suomessa onkin asukaslukuun suhteutettuna vähiten käteisautomaatteja Euroopassa. Noston tultua markkinoille 2017 automaattien kokonaismäärä on kuitenkin saatu kasvuun.

 

Nosto haluaa turvata käteisen aseman maksuvälineenä

Käteinen raha on edelleen keskeinen maksuväline useille suomalaisille. Eniten käteisnostoja tekevät yli 55-vuotiaat. Nostotapahtumia tapahtuu eniten kuukauden alussa, kun eläkkeet ja muut korvaukset tulevat maksuun.

Nosto-käteisautomaattien tekemän tutkimuksen mukaan eniten käteistä rahaa suomalaiset käyttävät pienimuotoiseen maksamiseen, kuten toreilla ja kirpputoreilla maksamiseen. Vastaajista lähes kolmannes kertoi käyttävänsä käteistä rahaa esimerkiksi yo-, rippi- tai syntymäpäivälahjaksi. Lähes yhtä usein suomalaiset käyttävät käteistä hyväntekeväisyyteen, kuten kolehteihin ja tippeihin.

Reilu kolmannes (35 %) suomalaisista on varannut tai aikoo varata ylimääräistä käteistä rahaa Ukrainan tilanteen vuoksi. Ylimääräistä rahaa on varattu keskimäärin 513 euroa. Eniten käteistä ovat varanneet yli 55-vuotiaat. Myös naiset ovat varanneet käteistä miehiä useammin.

Suomalainen yhteiskunta ei vielä ole valmis luopumaan käteisestä rahasta, ja se on tärkeä säilyttää yhtenä maksuvälineenä muiden joukossa. Huoltovarmuus on yksi merkittävä perustelu käteisen rahan olemassaololle ja Ukrainan sota on korostanut sen merkitystä, Risto Lepo arvioi.

Nosto-käteisautomaatit ovat toimineet Suomessa vuodesta 2017. Ne ovat osa norjalaista Nokas-konsernia, joka on Skandinavian suurin käteishuoltoalan yritys. Suomen lisäksi Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa toimiva konserni käsittelee vuosittain yli 10 miljardia euroa käteistä rahaa.

Lisätietoja:

Risto Lepo, maajohtaja
Nosto käteisautomaatit
puh. 040 544 2247
risto.lepo@nokas.com

Pete Torkkola, toimitusjohtaja
Kiinteistö Oy Paakarlanpuisto
puh. 020 722 9976
pete.torkkola@isannointitalo.fi

Kuvia medialle:
https://nostoautomaatti.fi/yrityksesta/kuvapankki/

 

.

Ajankohtaista