Siirry sisältöön
Etusivulle

Uusi Nosto-käteisautomaatti Rukalle

Uusi Nosto-käteisautomaatti on otettu käyttöön Rukalla 21.6.2022. Nosto-käteisautomaatti sijaitsee Kauppakeskus Kumpareen ulkoseinässä, Rukan infon pääsisäänkäynnin vieressä osoitteessa Rukatunturintie 8.

Nosto haluaa varmistaa, että käteinen raha on jokaisen suomalaisen ulottuvilla myös tulevaisuudessa.

Nosto-käteisautomaattien tavoitteena on tarjota ihmisille tasavertaisia mahdollisuuksia käteisen käyttöön iästä, varallisuudesta tai asuinpaikasta piittaamatta. Nosto-käteisautomaattien palvelut ovat kuluttajille ilmaisia.

Rukalla käy runsaasti kansainvälisiä asiakkaita ja Nosto-käteisautomaatin tulo on meille tärkeää, kun matkailukin taas aukeaa. Vaikka varsinkin isot ostokset maksetaan ennakkoon tai kortilla, on Nosto-automaatti tärkeä lisä meillä Rukatunturilla. Matkailijoiden lisäksi automaatti palvelee myös paikallista väestöä, kertoo Tarja Mourujärvi Rukakeskuksesta.

”Haluamme olla mukana ihmisten arjessa. Vuoden 2022 aikana tulemme avaamaan useita käteisautomaatteja eri puolille Suomea,” kertoo Nosto-käteisautomaatteja hallinnoivan Nokas CMS Oy:n maajohtaja Risto Lepo.

Käteisautomaattien määrä on Suomessa laskenut pitkään. Suomessa onkin asukaslukuun suhteutettuna vähiten käteisautomaatteja Euroopassa. Noston tultua markkinoille 2017, automaattien kokonaismäärä on Suomessa saatu kasvuun.

Käteinen raha on edelleen keskeinen maksuväline useille suomalaisille. Eniten käteisnostoja tekevät yli 55-vuotiaat. Nostotapahtumia tapahtuu eniten kuukauden alussa, kun eläkkeet ja muut korvaukset tulevat maksuun.

 

Lomakausi lisää käteisen käyttöä

Ulkomaille matkustaessaan 63 prosenttia suomalaisista käyttää enemmän käteistä rahaa kuin normaalissa arjessa. Monissa suomalaisten suosimissa lomakohteissa ei edelleenkään pärjää ilman käteistä rahaa. Esimerkiksi Espanjassa käteisen osuus maksutapahtumissa oli Euroopan keskuspankkien teettämän SPACE-tutkimuksen mukaan vuonna 2019 83 prosenttia ja Kreikassa 80 prosenttia.

Monissa Euroopan maissa ei edelleenkään pärjää ilman käteistä rahaa. Ukrainan sota ja uhkaava maailmantilanne on herättänyt suomalaisetkin pohtimaan käteisen välttämättömyyttä yhtenä vaihtoehtoisena maksuvälineenä Myös huoltovarmuuskeskus suosittaa kaikkia ihmisiä pitämään aina jonkin verran käteistä rahaa saatavilla., Nosto-käteisautomaattien maajohtaja Risto Lepo kertoo.

Nosto käteisautomaatit ovat toimineet Suomessa vuodesta 2017. Ne ovat osa norjalaista Nokas-konsernia, joka on Skandinavian suurin käteishuoltoalan yritys. Suomen lisäksi Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa toimiva konserni käsittelee vuosittain yli 10 miljardia euroa käteistä rahaa.

Lisätietoja:

Risto Lepo, maajohtaja
Nosto käteisautomaatit
puh. +358 40 544 2247
risto.lepo@nokas.com

Medialle:
Riston ja Noston kuvia löydät täältä >>

 

Ajankohtaista