Siirry sisältöön
Etusivulle

Huoltovarmuuskeskus: Ei hylätä käteisrahaa

TARVITAANKO KÄTEISTÄ ENÄÄ MIHINKÄÄN?

Lyhyt ja yksiselitteinen vastaus kysymykseen: Käteistä tarvitaan ja vielä pitkään. Käteisellä on monia yhteiskuntamme toimivuuden kannalta kriittisiä tehtäviä.

 

YKSI KÄTEISEN TÄRKEISTÄ TEHTÄVISTÄ ON TURVATA MAAMME TOIMINTAKYKY HÄIRIÖTILANTEISSA.

Informaatioyhteiskunnat ovat haavoittuvaisia teknisille häiriöille, häirinnälle tai jopa tahallisille hyökkäyksille. Häiriöt digitaalisessa maksuliikenteessä voivat pysäyttää koko yhteiskunnan. Riittävä käteisvaranto mahdollistaa kriisitilanteissa perustoimintojen ylläpidon, kuten ruuan myymisen ja ostamisen. Se takaa myös yksilön perusoikeuden muuttaa pankkitilillään olevia varojaan käteiseksi.

 

Lue lisää ajankohtaisesta aiheesta:


HUOLTOVARMUUSKESKUS (17.11.2020): EI HYLÄTÄ KÄTEISRAHAA

Huoltovarmuuskeskus on työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalan laitos, jonka toiminnan tarkoituksena on turvata poikkeusolojen ja normaaliaikojen vakavien häiriöiden varalta väestön toimeentulon, maan talouselämän ja maanpuolustuksen kannalta välttämättömät taloudelliset toiminnot.

 

 

 

Ajankohtaista